Med formanden for Motorklubben Centrum, Hans Oluf Nielsen, Nr. Lyndelse, som løbsleder, og Danmarksmestrene fra 2023 i Expert-klassen, Arne Pagh, Strib, Niels Erik Jørgensen, Assens og Teddy Simonsen, Varde i løbsledelsen, er der lagt op til en spændende og udfordrende rute, når 1. afdeling af Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb, SONAX DASU Classic køres på Vestfyn med  start hos SKODA i Ejby.
Fra kl. 8:00 lørdag den 6. april vil der være mulighed for at se de ca. 35 flotte historiske biler hos SKODA Ejby på Nørregade 144 i 5592 Ejby. Her kan man både se bilerne blive kontrolleret ved teknisk kontrol og få en snak med deltagerne, inden første bil kl. 10:00 bliver sendt ud på ruten. Løbsledelsen lover deltagerne et koncentreret og udfordrende løb, hvor der hele tiden skal være fuldt fokus på de små kommuneveje i det Vestfynske område.

Af de 185 km lange løb er de 140 km såkaldte sekundetaper med forskellig længde fra 2 til 14 km. Her er udfordringen, både at køre den rette rute, men også konstant at holde den opgivne gennemsnitshastighed, så man til enhver tid var på rette sted i forhold til vejforløbet. I regularity rally (pålidelighedsløb) handler det ikke om at køre hurtigst, men om at køre så præcist som muligt med moderate gennemsnitshastigheder, som aldrig overskrider 50 km/t.

Tåsinge parret, Anni Andersen og Kurt Andersen, Porsche 911 er her fanget i en passage på Østfyn i forbindelse med Motor Klubben Centrums afdeling af SONAX DASU Classic i 2023

Lokale fynske deltagere er repræsenteret ved Curt Clausen, Fåborg/Ebbe Madsen, Ryslinge – Egon Brix Jørgensen, Otterup/Jens B. Andersen, Middelfart – Simon Hjorth, Middelfart, Harald Welm, Tommerup, ægteparret Anni og Kurt Andersen fra Tåsinge, samt Ulrik Hejl fra Gislev, der har inviteret Rikke Pajbjerg, Skjern fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse ind i højre sædet for at guide ham gennem løbet. Rikke Pajbjerg deltager normalt i hastighedsrally som codriver. Denne invitation giver hende, som bestyrelsesmedlem, en indsigt i en helt anden motorsportsgren end den hun i forvejen kender.


Ulrik Hejl fra Gislev i den fine gamle Audi 80 Coupé har inviteret Rikke Pajbjerg fra Dansk Automobil Sports Unions bestyrelse med som codriver i 1. afdeling af SONAX DASU Clssic 2024

Løbsledelsen håber at mange tilskuere vil møde op både ved start og mål, men også langs den beskrevne rute, hvor der vil være rig mulighed for at se de flotte biler i bevægelse.

Løbet er inddelt i fire etaper. Første etape går fra Ejby over Indslev, Mosegaard, Balslev, Føns, Wedellsborg og Nakke til første pause kl. ca. 11:06 i Barløse. 2. etape starter kl. 11.16 fra Barløse, hvorfra deltagerne drager sydpå forbi bl.a. Brahesborg, inden ruten igen går nordpå via Blangstrup, Myllerup, Kerte, Ørsbjerg Skov, Bjerge, Tellerup og retur til SKODA i Ejby, hvor der er middagspause fra kl. 12:41 til første bil starter igen kl. 13:26.


Med Curt Clausen, Fåborg bag rattet og Ebbe Madsen, Ryslinge, i codriver-sædet er Curt Clausens orangefarvede Fiat 850 Sport Coupé her fanget i på en smuk sommerdag 2023.

Efter middagspausen går ruten nordpå gennem Fjelsted, Harndrup, Køstrup, Ullehuse, Båring, Vedelshave, Båring Mark, Kustrup, Vejlby Skov, Røjle Skov til tyve minutters pause i Røjle Forsamlingshus fra kl. 14:33. På Sidste etape starter første bil fra Røjle Forsamlingshus kl. 14:53, hvorefter der køres en rundtur via Stavrby, over Svinø, fra nord, videre gennem Rolund, og så mod nord gennem Vesterdal og Båring til mål i Røjle Forsamlingshus, Røjle Bygade 87, 5500 Middelfart, hvor første bil forventes i mål kl. 16:13.

Skulle man have lyst til at deltage, er det muligt at stille om som nybegynder i den til formålet oprettede nybegynderklasse. Man kører i sin helt normale bil. Det eneste det kræver er en indregistreret bil, en kører og en codriver(kortlæser), en kuglepen og et ur der går præcist. Inden start vil man som nybegynder få en grundig instruktion til kortlæsningen og tidsberegningen.

Man skal blot tilmelde sig ved senest onsdag den 27. marts ved at kontakte løbsleder Hans Oluf Nielsen på telefon 2361 0379, eller man kan læse mere på Motor Klubben Centrums hjemmeside www.mkc-sport.dk

/Motor Klubben Centrum
Hans Oluf Nielsen