Vejrprofeterne havde varslet varm luft over det 20’ Classic Car Challenge, som var 5 afdeling om Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb, der blev kørt lørdag den 9. september i området mellem Vejen, Haderslev og Rødding. Det blev en varm da med 200 kilometer i op til 30 grader for de 33 deltagere i historiske biler, som hverken har klimaanlæg eller aircondition. Nogle af deltagerne havde målt over 40 grader i bilen under turen.

Løbsleder Niels Oluf Jessen bistået af Peter Jacobi, Casper H. Ankersen og Ole Bendtsen, sendte kl. 10:00 deltagerne ud på den ca. 200 km lange rute, hvoraf der var en del kilometer på fine jævne grusveje. Den Gamle Vejenhal, Fuglsangsallé 10, 6600 Vejen, var både start og mål for løbet, som sluttede med gallamiddag og fejring af vinderne i de fem klasser.

Åben klasse for nyere biler efter 1990:

Hans Ole Nielsen, Mørke / Renee Nielsen, Aalestrup, Mazda MX5, årgang 1991 – 75,60 point

Touring – klassen:

Hans-Jørn Søgaard, Silkeborg / Kaj Mikkelsen, Sporup, Opel Monza, årgang 1983 – 28,15 point

Sport – klassen:

Kim Bach Sørensen, Stenløse / Freja Damgaard Sørensen, Stenløse, Toyota Corolla GT, årgang 1986 – 36,60 point

Expert – klassen:

Niels Erik Jørgensen, Assens / Arne Pagh, Strib, Honda CRX, årgang 1986 – 31,50 point

Elite – klassen:

Poul Brøndum, Randers / Egon Brøndum, Randers, Toyota Corolla, årgang 1985 – 33,30 point

Efter de første fem kørte afdelinger af SONAX DASU Classic, er der kun fundet mestre i Elite-klassen, hvor far og søn teamet Lars Hjorth, / Simon Hjorth allerede efter forrige afdeling kunne smykke sig med titlen, Danmarksmestre 2023.

6. og sidste afdeling af Danmarksmesterskabet i SONAX DASU Classic-serien køres lørdag den 14. oktober på Sjælland. Her er Køge og Omegns Autosport og Sports Motor Klubben Gladsaxe gået sammen om at lave et ca. 200 km langt løb med løbsleder Torben Falck Hansen i spidsen for løbsledelsen. I den forbindelse kåres Danmarksmestrene i de resterende klasser.

På vegne af SONAX DASU Classic og Dansk Historisk Motor Club
Viggo Johansen, rallypics.dk

Se de samlede resultater herunder:
O-sport – åben klasse
Touring
Sport
Expert
Elite