”Bil O-dag – for dig, som ikke altid behøver en GPS” – Invitation til dig, der ikke har noget imod at bruge hjernen.

Flere af Dansk Automobil Sports Unions medlemsklubber holder ”Bil O-dag”,

Kristi Himmelfartsdag, den 18. maj 2023 kl. 10:00 og 12:30.

Der er startsteder på otte adresser fordelt over hele landet.

Her har du mulighed for at høre om bilorienteringsløb, og endda prøve det i et lille løb. Alle kan være med, hvis de har en bil.

Til ”Bil O-dag kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om denne form for motorsport kunne være interessant. Vi håber, at nogle mennesker vil finde det sjovt, at finde vej på et kort, og hvor en GPS slet ikke er til nogen hjælp.

Bilorienteringsløb på offentlig vej er motorløb, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder, som ikke overstiger 30 km i timen. Det lyder ikke af meget, men ofte går ruten blandt andet ind over en gårdsplads eller lignende. Det er heller ikke så sjældent, at deltagerne lige er nødt til at holde ind til siden, og forsøge at finde ud af, hvor på kortet man befinder sig. Løbene køres som oftest efter en tydelig køreordre, hvoraf ruten fremgår i små bidder, og det er med at være vågen, hvis ikke man vil køre forkert. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

For at køre prøveløbet på ”Bil O-dag kræves der ikke meget udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Når du er blevet fanget af hyggen ved at køre bilorienteringsløb, passer det med, at det efterfølgende er muligt at deltage i sæsonens løb, enten i de løb der bliver afholdt over hele landet, eller som deltager i Danmarksmesterskabet i Bil O-løb, der køres over flere afdelinger i perioden fra april til oktober.

Du kan også følge med på: Kom i gang med vejsport (dasu.dk)  eller www.facebook.com/Bil O-dag

På vegne af Dansk Automobil Sports Unions vejsportsudvalg

Ulrik Hejl