Dansk Historisk Motor Club i Vejen var vært for 3. afdeling af SONAX DASU Classic 2024, Danmarksmesterskaberne i pålidelighedsløb, som blev kørt lørdag d. 15. juni.

Der var lagt op til skarp konkurrence, da eliten i dansk regularity rally stillede til start i det 21. Classic Car Challenge med start og mål i Vejen. Løbet var 3. afdeling om Danmarksmesterskabet, og 2. afdeling af det Nordiske NEZ-mesterskab i pålidelighedsløb (regularity rally)

Søren Kusk Nielsen, Thorsø og Anja Kristensen, Thorsø deltog i begynderklassen, og kørte en flot 1. plads hjem i deres første deltagelse i pålidelighedsløb

Løbsleder Niels Oluf Jessen, havde sammen med den øvrige løbsledelse sammensat en udfordrende rute på godt 200 km, hvoraf ca. 141 km blev kørt som 18 såkaldte sekundetaper der bruges til beregning af resultaterne.  

Restaurant Alfa i Vejen lagde lokaler til starten, hvorfra første bil kl. 10:00 blev sendt ud på ruten i et massivt regnvejr som holdt ved resten af formiddagen. Efter frokostpausen i Vorbasse Idrætscenter klarede det op, så løbet kunne køres færdigt i klart og tørt vejr.

Peter Carlsson, Ølstykke og Michael Lauritsen, Slangerup, kørte deres Talbot Matra Murena 2,2 til den tredje sejr af tre mulige i år i Touring-klassen, så de fører nu sikkert i kampen om Danmarksmesterskabet

Hele løbet blev kørt på de små afvekslende biveje i området mellem Lunderskov og Bramming, med afslutning hos Læborg Autohandel, hvor indehaver Søren Sørensen var vært ved en forfriskning, og parat til at svare på spørgsmål om de mange flotte klassiske- og veteranbiler han har til salg.

Michael Kristiansen, Greve og Michael Andersen, Brøndby snuppede sejren i Sport-klassen, hvor de deltog i deres nyindkøbte Ford Escort 1600, efter at de tidligere i år har deltaget i en lånt bil.

Torben Weber Andersen, Holte og Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg gjorde comeback i klassen med en sejr.

Efter en god snak og lidt sparken dæk hos Læborg Autohandel, kørte deltagerne til Søgården i Brørup, hvor dagen sluttede med gallamiddag og præmieoverrækkelse til de vindende mandskaber i de fire deltagende klasser. Her var det bemærkelsesværdigt, at mandskabet der gennemførte løbet med færrest mulige strafpoint, kørte deres første pålidelighedsløb, og dermed også vandt begynder klassen.

Lars Hjorth, Dianalund og Simon Hjorth, Middelfart tog med 31,10 point deres anden sejr i år, og fører dermed stadig i kampen om Danmarksmesterskabet i den krævende Elite-klasse

Begynder Klassen – resultater:
Søren Kusk Nielsen, Thorsø og Anja Kristensen, Thorsø, (i midten af billedet) Opel Kadett, årg. 1985 – 4,93 point.

Det var teamets første deltagelse i pålidelighedsløb, som sluttede med en klassesejr. Der udskrives ikke Danmarksmesterskab i begynderklassen.
Nr. 2 i klassen blev Harald og Kenneth Welm fra henholdsvis Tommerup og Birkerød.
Til højre ses Lars Palle fra løbsledelsen.

Touring klassen – resultater:
Peter Carlsson, Ølstykke og Michael Lauritsen, Slangerup, (til venstre),Talbot Matra Murena 2,2 årgang 1983 – 29,70 point

Det var teamets tredje sejr af tre mulige i år i Touring-klassen, så de fører nu sikkert i kampen om Danmarksmesterskabet.
2. pladsen i klassen gik til Curt Clausen, Fåborg og Ebbe Madsen, Ryslinge.

Sport-klassen – resultater:
Vinderene af Sport-klassen, Michael Kristiansen, Greve og Michael Andersen, Brøndby havde travlt efter løbet, og nåede ikke præmieoverrækkelsen.
2. pladsen i klassen gik til Hans-Jørn Søgaard Andersen, Silkeborg og Kaj Mikkelsen, Sporup

Expert-klassen – resultater:
Torben Weber Andersen, Holte og Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg gjorde comeback i klassen med en sejr, og kørte samtidig bedst af alle på tværs af de klasser der udskrives Danmarksmesterskab i. De gennemførte løbet med blot 9,20 strafpoint, efterfulgt af Leif Poulsen, Fårvang og Kent Poulsen, Silkeborg på 2. pladsen med 12,60 point.

Elite-klassen – resultater:
Lars Hjorth, Dianalund og Simon Hjorth, Middelfart tog med 34,10 point deres anden sejr i år, og fører dermed stadig i kampen om Danmarksmesterskabet i den krævende Elite-klasse, hvor man kører helt uden moderne hjælpemidler, men blot med en analog køretidstabel, blyant, lineal og evt. en regnemaskine.
På 2. pladsen kom Torben Falck Hansen, Haslev og Bjarne Kristensen, Næstved i mål med 44,70 point