TUNE er start- og mål by for RALLY MONTE CARLBO HISTORIQUE

Anden afdeling af det Danske mesterskab i regularity Rally starter lørdag den 4. maj kl. 10.00 fra Tune Hallen. Løbet er arrangeret i et samarbejde mellem SPORTS MOTOR KLUBBEN GLADSAXE (SMKG) og ASK HEDELANDS MOTOR KLUB (ASKH).

Indtil slutningen af 1980’erne afviklede ASK de rigtige Rally løb under navnet RALLY MONTE CARLEBO, men sidenhen forsvandt dette årets første rally. Vi har nu taget navnet op, og afvikler det som et historisk regularity rally.

Løbsleder for Rally Monte Carlebo Historique, Kim Bach Sørensen, Stenløse (billedet til højre) er her fanget i fynsk idyl, da han med sin faste observatør, datteren Freja Damgaard Sørensen, Stenløse deltog i første afdeling af mesterskabet den 6. april.

Deltagerne vil så småt dukke op ved Tune Hallen ved 8-tiden hvor der vil være teknisk kontrol forud for starten. Her vil der være god mulighed for at se de deltagende biler inden starten går. De deltagende biler er fra før 1991 og går helt tilbage til 60erne. Bilerne kan fremstå både som originale biler men også som rallybiler fra den tid.

Peter Carlsson, Ølstykke og Michael Lauritsen, Slangerup, spejler sig i succes, kunne sætte maksimum point ind på kontoen i Touring klassen, da første afdeling af SONAX DASU Classic blev kørt på Fyn den 6. april.  

Regularity Rally køres på offentlige asfaltveje der ikke er afspærret. Løbet går i sin enkelthed ud på at køre de enkelte sekundetaper med en given gennemsnitshastighed. Det kunne f.eks. være 45 km/t, hvor det så gælder om at holde sig på lige præcis den gennemsnitshastighed hele etapen igennem.

De enkelte deltagere har en opgivet starttid hvorfra de selv skal starte. Ude på etaperne er der opstillet trackere der opfanger hvornår den enkelte deltager passerer. Er man 1 sekund enten for tidlig eller for sent på den, er straffen 1 point, men vi regner helt ned i 1/10 sekund. Dem der er rigtig dygtige, kan faktisk ramme trackerene meget præcist, men det kræver en masse øvelse, ligesom i alle andre sportsgrene.

Selvom vejret viste sig fra den venlige side med høj sol, var der mange våde steder på ruten, da første afdeling af SONAX DASU Classic blev kørt på Fyn. Her passerer Torben og Anni Sørensen, Vedbæk en af de større ”pytter” på ruten.

Til at holde øje med tiden og hastigheden, kan bruges alt fra smartphones (App), iPad og specielt designede triptællere. Det vil sige at det er ikke en specielt dyr udstyrssport. Det vil være rimeligt let at komme ud og prøve da de arrangerende klubber jævnligt afholder kurser og informationsaftner om løbsformen. Det er også muligt at deltage i nyere biler i den åbne klasse der er, udover de fire klasser for historiske biler, hvori der køres om mesterskabspoint.

Deltagerne er alle entusiastiske bilfolk der spænder vidt fra tidligere rally kørere, orienteringskørere og til folk fra bilmærke klubber, der alle lægger vægt på det gode kammeratskab. Løbene afvikles i en meget venskabelig ånd og man er ikke bleg for at give gode råd og vejledning med på vejen, både omkring det sportslige, men også om tekniske detaljer omkring ens egne biler. De fleste af deltagerne er meget erfarne bilister. Udover det sportslige sætter deltagerne også pris på de mange naturskønne steder der passeres på ruterne i løbet af året.

Birch og Maria Johannesen fra Græsted passerer her noget af den flotte natur på Fyn, under første afdeling af mesterskabet, hvor ægteparret kunne tage hjem med en 3. plads i Touring klassen.

TVC Advokatfirma i Roskilde er sponsor på dette løb som starter og slutter i Tune. Ruten går sydpå til Næstved og tilbage igen. Undervejs passerer deltagerne 3 store herregårde på Sjælland. Først Giesegård, dernæst Gisselfeld, og til sidst Bregentved slot. Ruten er på 210 km hvoraf de 150 er udlagt som sekund etaper. Undervejs er der udsat 69 hemmelige rute kontroller der skal passeres.

Hvis man har lyst til at tage ud og kigge, så kan man med fordel møde op i Tune hallen ved 9.00 tiden, på Gartnervej 16 i Holme-Olstrup. Kl. ca. 13.00 har deltagerne frokostpause hos Friis Carclean, Gartnervej 16, 4684 Holmegaard, for igen at vende tilbage tilTune hallen igen ca. kl. 16.30 når deltagerne kommer i mål.

Løbsleder Kim Bach Sørensen fra Sports Motor Klubben Gladsaxe har et meget erfarent hold bag sig for at levere et godt løb, som forhåbentlig lever op til deltagernes forventninger.

Hele løbsledelsen glæder sig til at byde deltagere fra hele landet velkommen. Mere information om løbet og sporten fås ved henvendelse på smkg@smkg.dk.

Med venlig hilsen
Sports Motor Klubben Gladsaxe
Kim Bach Sørensen, løbsleder