Formanden for Motorklubben Centrum, Hans Oluf Nielsen, Nr. Lyndelse, og
løbslederholdet med bl.a. de meget erfarne kørere, Arne Pagh fra Middelfart og Niels Erik Jørgensen, Turup, blev udfordret af det kraftige skybrud som ramte løbsområdet lige før starten på 4. afdeling om Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb.

FTZ Classic-løbet, som var en del af serien, SONAX DASU Classic 2023, havde lørdag, den 26. august, start fra FTZ på Hvidkærvej 21 i Odense SV. Netop da bilerne skulle igennem den obligatoriske tekniske kontrol, åbnede himlens sluser sig, og et kraftigt skybrud med lyn og torden passerede området. Skybruddet gav så meget vand, at flere passager på den planlagte rute ikke kunne gennemkøres på grund af vand på vejen, så ruten i hast måtte lægges om.

Heldigvis klarede det op da bilerne skulle sendes ud på den 198 km lange rute, hvoraf de 138 km var såkaldte sekundetaper. Her gælder det om både at køre den rette rute, men også konstant at holde den opgivne gennemsnitshastighed, så man til enhver tid er på rette sted i forhold til vejforløbet.

Hygge i solen efter løbet.

Den flotte natur omkring Morud og Søndersø gav deltagerne store naturmæssige oplevelser, ligesom de små og smalle veje i området giver udfordringer med at holde den opgivne gennemsnitshastighed på de indlagte sekundetaper, hvor det ikke handler om at køre hurtigst, men om at køre så præcist som muligt med moderate gennemsnitshastigheder, som aldrig overskrider 50 km/t.

Mere hygge inden gallamiddagen.

Ved mål hos Mad med sjæl på Ørritslevvej 68 i Søndersø blev der, trods den våde og hektiske start, udtrykt stor tilfredshed, både med løbets afvikling og den efterfølgende gallamiddag og præmie- overrækkelse.

Vinderne af de fem klasser blev:

Touring-klassen:

Hans-Jørn Søgaard Andersen, Silkeborg / Kaj Andersen, Sporup,
Opel Monza, årg. 1983, 13,80 point

Sport-klassen:
Torben Weber Andersen, Holte / Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg,
VW Scirocco, årg. 1985, 15,30 point

Expert-klassen:
Bent Mikkelsen, Vejle / Kurt Rasmussen, Hammel
Honda Civic VTEC, årgang 1990, 19,30 point

Elite-klassen:

Lars Palle, Varde / Poul Bo Madsen, Struer
Subaru Justy 1.2 GL 4WD, årgang 1990, 34,20 point

Orienterings-klassen:

Per Vilslev, Hillerød / Erik Andersen, Virum
Jaguar S-Type, årgang 2001, 112,50 point

Næste løb i SONAX DASU Classic serien om Danmarksmesterskabet i pålidelighedsløb køres med start i Vejen lørdag, den 9. september. Her vil der igen være en åben klasse for nybegyndere, som ikke tidligere har deltaget i pålidelighedsløb. Information kan findes på www.dasuclassic.dk

/Motor Klubben Centrum
Hans Oluf Nielsen