Forsidefoto:
Egon Brix Jørgensen, Otterup og Jens B Andersen Middelfart, MGC GT Downtown, årgang 1968, på vej i Djursland Løbet 2023.

Det er efterhånden blevet en tradition at formanden for Motorklubben Centrum, Hans Oluf Nielsen, Nr. Lyndelse, griber muligheden for at trække den danske elite i regularity rally, også kaldet pålidelighedsløb til Fyn. Denne gang er det med reservedelsgrossisten, FTZ fra Odense SV som løbssponsor.

Til planlægningen og opmålingen har Hans Oluf Nielsen sammensat et løbslederhold med bl.a. de meget erfarne kørere, Arne Pagh fra Middelfart og Niels Erik Jørgensen fra Turup ved Assens, samt Benny Koch, som er Hans Oluf Nielsens normale chauffør, når de selv deltager i SONAX DASU Classic mesterskabsløbene. Løbsledelsen lover, at deltagerne får et koncentreret og udfordrende løb, hvor der hele tiden skal være fuldt fokus på de små kommuneveje i området.

Lars Hjorth, Dianalund med sønnen Simon Hjorth, Middelfart i deres fine Triumph TR4 A fra 1966 fører Elite klassen inden 4. afdeling af Danmarksmesterskabet.

Fra kl. 8:00 lørdag, den 26. august vil der være mulighed for at se de ca. 35 flotte historiske biler hos FTZ på Hvidkærvej 21 i Odense SV. Her kan man både se bilerne blive kontrolleret ved teknisk kontrol og få en snak med deltagerne, inden første bil kl. 10:00 bliver sendt ud på en 198 km lang rute, i det bakkede landskab nordvest for Odense. Heraf der 3,5 km fine grusveje.

Af de 198 km er 138 km såkaldte sekundetaper, hvor det gælder om både at køre den rette rute, men også konstant at holde den opgivne gennemsnitshastighed, så man til enhver tid var på rette sted i forhold til vejforløbet. I regularity rally handler det ikke om at køre hurtigst, men om at køre så præcist som muligt med moderate gennemsnitshastigheder, som aldrig overskrider 50 km/t.
Anni og Kurt Andersen fra Tåsinge, her i en velholdt Porsche 911 Targa – de er denne gang tilmeldt i en nyrestaureret Ford Fiesta XR2 1,6.

Løbet er inddelt i fire afsnit, hvor første del går fra Odense SV over Elmelund, Ruerne, Brændekilde, Hesbjerg skov, Skallebølle, Magtenbølle og Skalbjerg til første pause kl. ca. 11:05 på rastepladsen mellem Vissenbjerg og Skallebølle.

Anden del går videre over Spedsbjerg, Ubberud, Langesø, Tågerod, Himmelstrup, Væde, Langesø, Rue, Rue hede, Bredbjerg, Tværskov, Margård, Vigerslev, Farstrup, Veflinge og Kelleby, inden der er frokost ca. kl. 13:15 hos Mad med sjæl på Ørritslevvej 68 i Søndersø.

Efter frokostpausen køres der videre over Ullerup, Rostrup, Jullerup, Askeby, Kosterslev, Veflinge, Maderup, Labølle, Vierne, Hedeboerne, Sasserod, Væde, og Langesø til Dagli Brugsen i Morud, hvor der er en kort kaffepause kl. ca. 15:15, inden den afsluttende etape går over Rue, Tværskov, Bredbjerg, Langesø, Kelstrupskov, Skovsby, Væde Mark, Tevringe, Veflinge, Vigerslev, Søndersø, Kelleby til mål hos Mad med sjæl på Ørritslevvej 68 i Søndersø .

Lokale fynske deltagere er repræsenteret ved Egon Brix Jørgensen, Otterup, Jens B. Andersen, Middelfart, Simon Hjorth, Middelfart samt ægteparret Anni og Kurt Andersen fra Tåsinge.

Løbsledelsen håber at mange tilskuere vil møde op både ved start og mål, men også langs den beskrevne rute, hvor der vil være rig mulighed for at se de flotte biler i bevægelse.

Skulle man have lyst til at deltage, er det muligt at stille om som nybegynder i den til formålet oprettede nybegynderklasse. Man kører i sin helt normale bil. Det eneste det kræver er en indregistreret bil, en kører og en co-driver(kortlæser), en kuglepen og et ur der går præcist. Inden start vil man som nybegynder få en grundig instruktion til kortlæsningen og tidsberegningen.

Man skal blot tilmelde sig ved senest den 19. august at kontakte løbsleder Hans Oluf Nielsen på telefon 2361 0379, eller man kan læse mere på Motor Klubben Centrums hjemmeside www.mkc-sport.dk

/Motor Klubben Centrum
Hans Oluf Nielsen