Østjyder vil vinde stort sjællandsk rally

 Når Oresund Rally for klassiske biler starter lørdag den 11. juni i Roskilde, sker det med mindst en elbil på deltagerlisten.

To af landets dygtigste inden for historisk pålidelighedsrally stiller nemlig op med en Aiways U5 elbil. Det er i løbets åbne klasse, hvor alle biler uanset årgang kan være med.

Rallykørerne er Kim Kjærsgaard Frandsen fra Malling / Norsminde og Kristian Flensbak Jørgensen fra Aarhus C. De har begge deltaget i blandt andet Rallye Monte-Carlo Historique med fine resultater, således blev Kristian Flensbak nr. 9 af over 300 deltagere i 2016. 

“Vi havde planer om at køre historiske motorløb i min VW Golf GTI fra 1979, men da vi blev spurgt, om vi var friske på at prøve kræfter med en elbil til Oresund Rally, syntes vi, at det var en sjov og spændende udfordring, som vi ikke kunne sige nej til,” siger Kim Kjærsgaard. 

“Jeg har kørt rally med en bred vifte af biler, nye som gamle, men aldrig i en elbil. Så nu vil vi prøve at placere os så godt som muligt med den nye elbil og håber at få skarp konkurrence fra andre i klassen,” udtaler Kristian Flensbak.

 Aiways U5 er en stor elektrisk SUV med en rækkevidde på 400 km. Mærket kom på markedet sidste år og har vundet godt indpas blandt bilkøberne. 

Informationschef Erik Morsing fra importøren af Aiways siger: “Elbilerne er en del af hverdagen i trafikken, så det bliver spændende at se, om en elbil også kan gøre sig gældende i motorsporten, hvor der stilles store krav til køreegenskaber og manøvredygtighed. Rækkevidden for Aiways U5 bliver det mindste problem.” 

Oresund Rally er Danmarks gennem 11 år førende rally for klassiske biler. Det er et slow-rally for biler fra før 1991 og tæller som 3. afdeling af SONAX DASU Classic, det danske mesterskab i pålidelighedsrally. Løbet er 208 km langt og afvikles lørdag den 11. juni i området mellem Roskilde, Ringsted og Holbæk, blandt andet på veje, hvor Tour de France Grand Départ Copenhagen 2022 passerer tre uger senere. 

Løbet har også en turistklasse for deltagere, der aldrig har prøvet at køre rally. Man kan se mere på løbets hjemmeside www.oresundrally.org.