Stig Blomqvists tidligere VM-codriver melder klar til 3. afd. af SONAX DASU Classic 2022.

Når Oresund Rally starter på lørdag den 11. juni kl. 10 i Roskilde, bliver det med en perlerække af kørere og biler på deltagerlisten.

Importører og forhandlere af elbiler har fundet interesse i at deltage, selv om Oresund Rally primært er tællende til det danske og nordeuropæiske mesterskab i historisk pålidelighedsrally for biler før 1991. Når det kan lade sig gøre, skyldes det, at løbet har en åben klasse, hvor alle kan være med, selv om bilen er nyere.

Mercedes-Benz-forhandler Ejner Hessel stiller med en helt ny model på markedet i form af Mercedes-Benz EQE 350. Den køres af et af rallysportens koryfæer, Toni Hansen fra Horsens. Han er tidligere danmarksmester i rally i 1977 og placerede sig i 2018 som nr. 4 i Rallye Monte-Carlo Historique, verdens største historiske rally. Som codriver har han Viggo Johansen fra Vejle, en kører der blandt andet har deltaget i mange pålidelighedsrallyer, hvilket er en stor fordel i et løb som Oresund Rally.

Den helt nye elbil Mercedes-Benz EQE 350 køres af et af rallysportens koryfæer, Toni Hansen fra Horsens, som har Viggo Johansen fra Vejle med som codriver.

Om årsagen til, at en ny Mercedes elbil er på startlisten, siger direktør Jess Slott Helle hos Mercedes-Benz STARMARK, som er en del af Ejner Hessel:
“Vi går spændende tider i møde. Det gælder både elektrificeringen af biler, men også grønnere og samtidig mere højt ydende biler. Så vi syntes, at det kunne være sjovt at se vores nyeste, topmoderne og aerodynamiske elbil blandt mængden af fortidens rallybiler.”

Porsche Danmark anmelder i samarbejde med Porsche Center København en Porsche Taycan GTS Sport Turismo kørt af Tim Svanholt fra Øm ved Roskilde. Han er tidligere danmarksmester i hastighedsrally i 2009 og 2013 og den første dansker, der vandt en EM-titel i rally. Ved siden af sig har han Mathias Hansen fra Roskilde, en topkører i eliteklassen i orienteringsløb. Matthias Hansen har arbejdet som ingeniør hos Ferrari i Modena; til Oresund Rally flyver han ind fra Göteborg, hvor han arbejder for Volvo.


Porsche Taycan kommer til Oresund Rally i udgaven GTS Sport Turismo. Den køres af den dobbelte danmarksmester Tim Svanholt fra Øm ved Roskilde og elitecodriveren i orienteringsløb, Mathias Hansen fra Roskilde.

Hos Porsche Danmark siger direktør Christine Jelved:
“Porsche Danmark kan i år fejre 70 års importørjubilæum. Derfor synes vi, det er spændende at demonstrere vores nyeste teknologi i Oresund Rally i et felt blandet af både historiske biler, hvor Porsche jo også har en stærk tilstedeværelse, og det nyeste i elbiler.”

En Aiways U5 elbil er tidligere anmeldt til løbet.

Blandt deltagerne i klassiske biler finder man den svenske verdensmester Stig Blomqvists codriver Hans Sylvan fra Stockholm-forstaden Sundbyberg. De to var fabrikskørere for Saab i 1970’erne. Sylvan har flere gange deltaget i Oresund Rally, dog uden at vinde.

Den tidligere svenske VM-rallykører Hans Sylvan stiller op som codriver for Karsten M. Svensson i denne Datsun 240 Z, en bil magen til den bil, som fabrikken i 1973 vandt East African Safari Rally med.

Feltets formentlig ældste bil præsenteres af far og søn-mandskabet Lars og Simon Hjort fra Dianalund og Middelfart. De har vundet Oresund Rally tre gange med deres Triumph TR4A fra 1967, men regner sig dog ikke blandt favoritterne til totalsejren.


Tre gange har de vundet Oresund Rally, men i år regner de dog ikke sig selv blandt favoritterne. Far og søn, Lars og Simon Hjorth, er klar med deres Triumph TR4A.

De kører med tidstypiske, analoge instrumenter fra 1960’erne, og Lars Hjorth vurderer, at de ikke er lige så præcise som konkurrenternes moderne, digitale instrumenter. Mandskabet plejer dog at placere sig blandt de fem bedste i hvert løb.

Det er Roskildes borgmester Tomas Breddam, der starter de ti første biler i Oresund Rally, og det sker kl. 10 foran Scandic Park Roskilde.