Lørdag den 17. september 2022 vil der være stor aktivitet af klassiske biler i og omkring Slangerup, hvor Sports Motor Klubben Gladsaxe, med løbsleder Kim Bach Sørensen i spidsen, er vært for det 4. Metal Classic. Dansk Metal lægger navn og lokaler til arrangementet, som er femte afdeling af syv i SONAX DASU Classic 2022 – turneringen, som er Danmarksmesterskabet i regularity rally.

Fra kl. 8:00 vil der på startstedet ved Metalskolen Jørlunde, Slagslundevej 13, 3550 Slangerup, være mulighed for at se de mange klassiske biler inden første deltager kl. 10:00 sendes ud på nogle af de bedste sogne- og landeveje i området som rummer noget af Danmarks smukkeste natur.

Løbet er på ca. 210 km. Fra Metalskolen køres der sydover via Gundsømagle, Risø, Hedeland, Tune, Solrød med midtvejspause ved Borup Hallen, Hovedgaden 65, 4140 Borup, hvor første bil efter tidsplanen vil ankomme til en times pause kl. 13:00 ved. Efter første pause går ruten videre via Jystrup, rundt om Osted, Vor Frue, Vindinge, hvor dagens anden pause holdes ved Vindinge IF på Sandvejen 28. Derefter er det Veksø, Ganløse, Lynge, der lægger veje til løbet, inden første bil er i mål ved Metalskolen i Jørlunde kl. 17:00.

Der vil både ved start og mål, samt i pauserne, være rig mulighed for at komme tæt på de flotte biler, og få en snak med deltagerne som kommer fra hele landet.


Brødrene Arne Fasberg og Bent Fasberg har lagt sig i spidsen af SONAX DASU Classic 2022 i Touring-klassen.
(Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk)

Flere lokale mandskaber deltager i løbet, bl.a. brødrene Arne Fasberg, Karlslunde og Bent Fasberg, Tune i Crysler Sunbeam Avenger, som efter de første fire afdelinger fører mesterskabet i Touring-klassen.

I samme klasse finder vi Peter Karlsson, Ølstykke med co-driver Michael Lauritsen, Slangerup, som aktuelt ligger på en 3. plads i mesterskabet i en sjælden Talbot Matra Mureno.


Peter Karlsson, Ølstykke med co-driver Michael Lauritsen, Slangerup, som ligger på en 3. plads i Touring-klassen i årets SONAX DASU Classic mesterskab.  (Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk)

I Sport-klassen finder vi yderligere det lokale team, Torben Weber Andersen, Holte og datteren Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg, som i en VW Scirocco GTL fører klassen.

Torben Weber Andersen, Holte og datteren Emilie Weber Wellendorf, Frederiksberg, som i en VW Scirocco GTL fører Sport-klassen i årets SONAX DASU Classic mesterskab. (Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk)

Per Vilslev fra Hillerød deltager sammen med co-driver Erik Andersen fra Virum i den Opel Kadett GT/E, som de har siden 2018 deltaget med i fire Rallye Monte Carlo Historique.

Af øvrige lokale deltagere kan nævnes Klaus Bernhard, Kirke Hyllinge med Jan Petersen fra Eskildstrup i co-driver sædet i en fin Alfa Romeo Junior Z – Mads Arp Havsholm, Frederiksværk og Kimmi Lauritsen, Frederiksværk, Porsche 924 – Michael Kristiansen og Michael Andersen, Brøndby i Ford Escort RS2000 – Niels Christian Madsen, Brøndby og Olav Madsen, Flyinge i Alfa Romeo Alfasud 1,5 TI QV.

I regularity rally, som køres på almindelig offentlig vej, gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. På sekundetaperne der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed. Der point for både for sen og for tidlig passage af kontrollerne. Den deltager der kommer i mål med færrest point vinder løbet. Der køres i seks klasser, fra begynder til elite deltagere.

Løbsledelsen der foruden løbsleder Kim Bach Sørensen består af Freja Sørensen, Anni S. Andersen, Kurt Andersen, Torben Sørensen, Anni Sørensen, Erik B. Sørensen, har gjort sig stor umage for at lave en tidsplan for etaperne, så deltagerne vil opleve et stille og roligt flow, også mellem sekundetaperne, hvor der også vil være tid til at nyde den flotte natur omkring i det bakkede landskab øst og syd for Roskilde Fjord