Metalskolen i Slangerup var lørdag den 17. september start og mål for femte afdeling af SONAX DASU Classic – Danmarksmesterskabet i regularity rally.

Løbsleder Kim Bach Sørensen kunne lørdag aften, den 17. september se resultatet af flere måneders forberedelse og planlægning, da alle var kommet godt i mål i det 4. Metal Classic, som var femte afdeling Danmarksmesterskabet i regularity rally. Der var blandt deltagerne stor tilfredshed med løbet, som var femte afdeling af syv, om SONAX DASU Classic mesterskabet.

Der var 40 tilmeldte deltagere til løbet, men afbud fra to, og en der udgik under løbet, betød at 37 klassiske biler, fordelt på seks klasser fuldførte det 210 km lange løb, som havde start fra Metalskolen Jørlunde i Slangerup. Herfra blev de sendt ud på nogle af de bedste sogne- og landeveje i området som rummer noget af Danmarks smukkeste natur. Med pauser i både Borup og Vindinge var der rig lejlighed for både at se de gamle klassiske biler, og få en god snak med kørerne. Løbsleder Kim Bach Sørensen glæder sig over det store fremmøde af publikum, specielt i Vindinge, hvor der var mange til stede i det gode vejr, som vejrguderne havde valgt at begave løbet med.


Else og Hennning Friborg kørte et optimalt 4. Metal Classic, og blev bedste hold på dagen med både en klasse sejr, og bedst af alle. (Foto: Kim Bach Sørensen)

I regularity rally, som køres på almindelig offentlig vej, gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. På sekundetaperne der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed. Der tildeles strafpoint for både for tidlig og for sen passage af kontrollerne. Desuden kontrolleres det ved hjælp af synlige kontrolnoteringer, at man kører den korrekte rute. Det giver løbsledelsen mulighed for at indlægge nogle orienteringsmæssige finter, som bliver straffet, hvis man overser dem, og ikke kører ad den korrekte rute.

Arkivfoto – De lokale Arne Fasberg og Bent Fasberg blev vinder af Touring klassen – her fanget i 2. afdeling af SONAX DASU Classic på Lolland. (Foto: Viggo Johansen, rallypics.dk)

Løbsledelsen, der foruden løbsleder Kim Bach Sørensen, bestod af datteren, Freja Sørensen, som normalt er co-driver for Kim Bach Sørensen, samt af Anni S. Andersen, Kurt Andersen, Torben Sørensen, Anni Sørensen, Erik B. Sørensen, kan se tilbage på et arrangement der forløb til alles tilfredshed. Kim Bach Sørensen udtaler efter løbet følgende:
“Vi har haft meget fokus på at lave et løb som indeholdt elementer for enhver smag og erfaring. Dermed også et løb hvor intensiteten varierede ift. hvor vågen man skulle være på at finde den rigtige vej, og på at holde den korrekte gennemsnitsfart forbi de hemmelige tidskontroller. Herunder også en god variation i længden af sekundetaperne. Tilsyneladende er det faldet godt ind i forventningerne hos deltagerne, der i hvert fald har kvitteret med en positiv respons på løbet. Det gælder også for de 5 helt nye hold som vi havde ude at køre i begynderklassen, og som alle kom hjem til mål. For 4 af holdene var det første gang de kører et Sonax Dasu Classic løb, og et enkelt hold kørte ét i 2021, så det er rigtig flot kørt.”

Vinderne af begynder klassen, Ulrik Lundsfryd og John-Allan Holm ved starten fra Metalskolen i Slangerup.(Foto: Kim Bach Sørensen)

Vindere af de enkelte klasser blev:
Elite klassen: Poul Brøndum/Egon Brøndum, 36,90 point
Expert klassen: Henning Friborg/Else Friborg, 15,50 point
Sport klassen: Bent Mikkelsen/Kurt Rasmussen, 17,80 point
Touring klassen: Arne Fasberg/Bent Fasberg, 18,85 point
Åben klasse: Peter Lehnert/Helge Jensen, 165,30 point
Begynder klassen: Ulrik Lundsfryd/John-Allan Holm, 48,46 point

Dermed kunne Henning og Else Friborg køre hjem med en ”bedst af alle” placering, og sætte endnu en totalsejr ind på kontoen.

SONAX DASU Classic 2022 kan følges på:

www.dasuclassic.dk  eller www.facebook.com/dasuclassic

/Sports Motor Klubben Gladsaxe – SMKG