Konkurrencen skærpes, og der skal kæmpes om vigtige mesterskabspoint, når tredje afdeling af seks i SONAX DASU Classic-turneringen, Danmarksmesterskabet i regularity rally, også kaldet pålidelighedsløb, afvikles lørdag, den 17. juni med start kl. 10:00 fra Lime Forsamlingshus på Markvænget 2, Lime, 8544 Mørke.  

Med den mangeårige løbsleder Hans Ole Nielsen i spidsen, er der lagt op til hård konkurrence på de små kommuneveje på Djursland. Det er 12. gang at Hans Ole Nielsen står i spidsen for Djursland Løbet, godt sekunderet af den øvrige løbsledelse bestående af Bernt Thrysøe og Reneé Nielsen, også fra AAS.


Før 3. afdeling fører Hans-Jørn Søgaard Andersen, Grauballe, i den fine Opel Monza fra 1983, i Touring-klassen, hvor han har Kaj Mikkelsen fra Sporup med i højre sædet.

Der vil være god mulighed for publikum at se de mange flotte klassiske biler når der er teknisk kontrol fra kl. 8:30 ved den gamle brugs i Lime, men også når de fra kl. 10:00 med start fra Lime Forsamlingshus kører mod vest ad de små veje omkring Skørring, Fårup, Røved og Todbjerg til første pause der holdes ved OK tanken i Ødum fra kl. 11:18 til kl. 12:18.


Vinderne af de første to afdelinger i Sport-klassen, Leif Poulsen, Fårvang og Kent Poulsen, Silkeborg i Porsche 911, årgang 1976.

Efter formiddagspausen køres der atter mød øst, til middagspausen ved Lime Forsamlingshus fra kl. 12:58 til 14:30. Efter middagspausen passeres Mygind, Lund, Langkastrup, Grund, Pindstrup og Hvilsager med en indlagt eftermiddagspause ved Brugsen i Allingåbro fra kl. 15:08 til 16:08, inden første bil er i mål ved Lime Forsamlingshus kl. 16:58.


Expert-klassen føres før 3. afdeling af Bent Mikkelsen, Vejle, Honda Civic VTECH, årgang 1990, med Kurt Rasmussen, Bjerringbro som kortlæser.

Fra Aarhus Automobil Sport deltager de lokale kørere, Torben Østergaard, Hundslund med den tidligere deltager i Rallye Monte Carlo Historique 2023 i Frankrig, Poul Erik Hansen fra Lystrup i en Nissan Sunny GTI fra 1988. Torben Østergaard og Poul Erik Hansen har deltagelse i flere internationale pålidelighedsløb på CV’et.


Lars Hjort fra Dianalund med sønnen Simon Hjort fra Middelfart kan score hattrick i Elie-klassen, da de har vundet de første to afdelinger, og dermed fører i kampen om mesterskabet.

Man vil hele dagen kunne følge dysten, i de fire klasser, Touring, Sport, Expert og Elite, når deltagerne med mellem 40 og 50 km/t skal forsøge at være på rette sted på ruten på rette tidspunkt med sekunders nøjagtighed. I regularity rally gælder det ikke om at komme hurtigst fra A til B, men om at holde den angivne gennemsnitshastighed, så man hverken passerer de hemmeligt placerede tidskontroller for tidligt eller for sent.


Torben Østergaard, Hundslund og Poul Erik Hansen, Lystrup repræsenterer AAS i Djursland Løbet 2023.


Aarhus Automobil Sport,

Løbsleder Hans Ole Nielsen